Verslag MYRA D – Uitgeest A 1 – 5

TO STAY D, OR NOT TO STAY D, THAT IS THE QUESTION

 

Zowaar een zeer belangrijke vraagstelling deze dagen. En wel voor veteranen D en voor veteranen B. Twee teams die wel willen maar beiden ook krap met mensen zitten. Veteranen B hebben op papier 13 mensen terwijl wij uitkomen op 11. Tel daarbij op dat in beide teams er regelmatig mensen niet kunnen. Dan moge de conclusie helder zijn: dit wordt voor beide teams een moeizaam jaar. Nu wil het geval dat wij, veteranen D, dit jaar stiekum zijn gepromoveerd (Ja, dank u wel. Hartelijk dank. We deden alleen ons best). Door 2e te worden vorig jaar in de de 3e klasse, heeft het de KNHB betaamd ons dit jaar in de 2e klasse te plaatsen. En laat veteranen B hier nu ook in vertoeven. Kortom,1+1 is nog altijd 3 dus zijn afgelopen week fusie besprekingen begonnen tussen B en D. De detail afspraken zijn nog niet bekend, maar wellicht dat de kop volgende week er wederom iets anders uitziet. Zoals altijd: u hoort nog van ons.

Dan de wedstrijd van deze week. Gezien het feit dat reeds deze week de noden bij beide teams hoog waren, werden de eerste samenwerkingsverbanden tussen beide teams al van toepassing. Arjeh en Ronald van vet. B speelden bij ons terwijl een aantal mensen van vet. D de helpende hand gaven bij hun wedstrijd op HIC. En met één onverwachte opkomst kwamen wij zondag met 12 man op het veld tegen Uitgeest A. Nadat ook een 2e scheidsrechter was gelokaliseerd kon onze wedstrijd op KG1 een aanvang vinden. En dat we hoger spelen was ook duidelijk te merken. Onze tegenstander speelde op vrolijke wijze da bal rond alsof het niets was. Nu ja, niets. In iedergeval stukken makkelijker dan bij ons. Wij waren met ons hoofd overal, behalve op het veld.

Tactisch liep het allemaal niet zo. Opbouw van achteren was een spaarzaam iets. Over het algemeen werden er grote klappen naar voren gegeven. Kwamen de ballen bij de voorhoede dan stond de voorhoede of alleen, of bleek de verdediging van Uitgeest solide in elkaar te zitten. Er was echter 1 man waar wij helemaal gek van werden: PETER. En dan niet onze Peter maar de spits Peter van Uitgeest. Meerdere keren pakte hij rond de middellijn de bal om vervolgens in een redelijke rechte lijn richting ons doel te pielen. Terwijl wij van alle kanten op hem afvlogen wist hij iedere keer de mensen op het verkeerde been/hockey-stick te brengen. Hij ging pas terug, nadat hij de bal bij Marijn had afgeleverd. Achter Marijn wel te verstaan. Toegegeven het was een koddig gezicht iedereen op hem af en dan toch nog door te kunnen hockeyen. Tsja, dan word je wel een beetje moedeloos. In elk geval was hij de persoon die ons bij rust een 3-0 achterstand had bezorgd.

Tijdens de rust de tactische bespreking. Of we meer door het midden wilde spelen, want daar lagen wel degelijk gaten bij Uitgeest. Gelukkig hebben we geen last van het hebben van korte termijn geheugens, dus vergaten we deze tips maar heel erg snel . Met andere woorden, het ging wel iets beter maar helaas niet voldoende. Uitgeest had nog een aantal kansen waarvan er 2 benut zijn. Onze enige treffer kwam van Hein die na een mooie solo actie (door het midden!) zowel de keeper als een verdediger kon omspelen en de eer van ons kon redden. Het eindsaldo was dan ook 1-5 voor uitgeest. Welkom in de 2e klasse.

De derde helft was kort en rustig, ook omdat er 2 moesten fluiten en anderen met Arjeh, Ronald en Epco naar HIC afreisden om daar de eer van MYRA hoog te houden. Wellicht dat we de heren van Uitgeest nog eens ontmoeten, want veteranen B moeten in hun poule tegen Uitgeest B. En als ik de verhalen goed heb begrepen wordt ook nog wel eens leentje buur gespeeld bij Uitgeest.

Tsja, hoe nu verder? Deze week vinden er nog besprekingen plaats aangaande boedelscheiding. Maar wanneer de dingen gaan zoals we denken dat ze gaan, kunnen we stellen dat veteranen D volgende week niet meer is. Maar daar staat dan wel een nieuwe veteranen B tegen over. Da’s een promotie die wij vorig jaar nog niet echt hadden kunnen verzinnen. Spelen als veteranen B in de 2e klasse. Life can be strange.

Hans

Print Friendly, PDF & Email